Είναι γνωστό ότι τα λαχανικά και τα φρούτα είναι το Α και το Ω για μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.


Τα φρούτα και τα λαχανικά ωστόσο, καταναλώνονται κατά κύριο λόγο ωμά, χωρίς κάποια μαγειρική διαδικασία η όποια θα απομάκρυνε τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι το πλύσιμο με άφθονο νερό είναι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από μικρόβια, φυτοφάρμακα κα. που χρησιμοποιούνται κατά τη παραγωγή τους.


Νερό βρύσης ή φιλτραρισμένο;


Σε αυτό το σημείο προκύπτει το ερώτημα: Πιο νερό να εμπιστευτούμε; Αυτό της βρύσης ή φιλτραρισμένο; Η επιλογή που θα κάνουμε είναι καθοριστικής σημασίας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων μας!Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως ,το νερό που βγαίνει από τη βρύση μας δεν είναι αθώο. Οι αρμόδιες αρχές χρησιμοποιούν το χλώριο για την αφαίρεση των βακτηρίων και των παθογόνων μικροοργανισμών. Ωστόσο, η έκθεση σε χλώριο έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η βλάβη ζωτικών οργάνων και των αλλεργιών του δέρματος. Επιπλέον, το χλώριο και δεκάδες άλλες μολυσματικές ουσίες αφήνουν πίσω τους δυσάρεστες γεύσεις και οσμές.


Το νερό, το οποίο φιλτράρεται από αξιόπιστα φίλτρα ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα ,είναι απαλλαγμένο από οτιδήποτε μπορεί βλάψει τον οργανισμό μας.Επιπλέον, έχει αποδειχτεί πως το χλώριο αλλοιώνει τη γεύση των τροφίμων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο διαδεδομένη η χρήση φιλτραρισμένου νερού στα εστιατόρια για τον καθαρισμό των πρώτων υλών. Το φαγητό κρατάει τη φυσική του γεύση, είναι απαλλαγμένο από οσμές και τα τρόφιμα παραμένουν ασφαλή για κατανάλωση.